[Ossm-members] libxml + sax + xml schema

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Tue Feb 6 14:53:39 UTC 2007


> Дали некој има искуство со libxml sax парсер
> плус проверка на содржината со xml шема (xsd датотека)?
>
> Парсерот го средив ама незнам како да ја имплементирам
> (наоправам) валидацијата со .xsd датотеката.

Кој јазик? Кој парсер? Или било кој?

Генерално ти треба парсер кој проверува XML schema... ако имаш таков ваљда 
треба да го прочиташ API-то тогаш :)

А ако можеш да повикаш екстерна команда xmllint го прави тоа :)


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

            0 and 1. Now what could be so hard about that?More information about the Ossm-members mailing list