[Ossm-members] Проблеми и потреби на мк тимови за локализација на слободен софтвер

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Mon Jul 30 23:37:42 UTC 2007


Чујте и почујте

Слободен софтвер Македонија сака да се запознае, да ги детектира и
дефинира проблемите и потребите, силните и слабите страни, маните и
предностите на македонските тимови за локализација на слободен
софтвер.

Со таа цел во духот на веб 2.0 аранжманите, ја отворив следнава вики страница
http://wiki.lugola.net/Проблеми_и_потреби_на_МК_l10n_тимови

Таму можете да ги наведете потребните информации, потоа ќе ги
систематизираме, и ќе дефинираме краткорочни и долгорочни цели околу
исполнивање на барањата, задоволување на потребите и решавање на
повеќето проблеми ако сме во можност за да знаеме што ни треба и кога
ќе бараме нешто или кога нешто некој ќе сака да ни даде да видиме што
би требало да биде тоа.

Рокот за ова нека биде 10-тина дена.

Со почит,

-- 
Igor Stamatovski
_____________________________
Free Software Macedonia
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk


More information about the Ossm-members mailing list