[Ossm-members] Превод на фонетски знаци...

Jovan Naumovski jove.mk at gmail.com
Fri Jun 15 14:18:42 UTC 2007


Преведувам LSR(Linux Screen Reader) и начекав вакво нешто:

grave - се мисли на цртичката над буквата вака: à
circumflex - има и кај нас ваков интерпункциски знак за да се
разликуваат зборовите како на пр: ôд како именка и од како препозиција.
значи вакво - ô (о со капа)
tilde - ова тилда го викам, но можеби грешам, па еве можност некој да ме
поправи
diaresis - две точки над буквата како ë
overcircle - не сум сигурен, но мислам дека е кругче над буквата(во
шведски јазик) - å

Значи ми треба преводот на овие (фонетски??) знаци.

Поздрав,

Јован
More information about the Ossm-members mailing list