[Ossm-members] конкурс и насоки за соработка

Новица Наков novica at bagra.org
Thu Jun 21 12:18:54 UTC 2007Како што зборувавме, распишувам конкурс за прием на нови членови во 2С.мк.

Видете член 10, 11, 12 од 
http://drupal.slobodensoftver.org.mk/dokumenti/statut_na_sloboden_softver_makedonija

и 
http://drupal.slobodensoftver.org.mk/dokumenti/manifest_na_sloboden_softver_makedonija

тоа ќе објасни кој може да се пријави и како. во основа треба да добијам мејл 
во сандаче во кој има име на човекот (нормално) и некои детали од минат труд 
во врска со слободен софтвер. поддршката од заедницата исто ќе игра улога.

Конкурсот трае до 1ви јули. Мислам дека 10тина дена се доволно за било кој што 
сака да размисли и да се пријави. Резултатите ќе бидат ASAP.

Второ, кренав вики страница за насоки за соработка: 

http://wiki.lugola.net/Насоки_на_Слободен_софтвер_Македонија_за_соработка_со_други_правни_лица

Можете да пишувате таму ако имате идеи.

Мислам дека ваков документ е потребен поради 1. зголемени активности и 2. 
коментарии на оваа листа дека од минатите соработки сме го извлекувале 
подебелиот крај. Ќе го гласаме на следното собрание (на есен) заедно со 
новите членови.

-- 
Новица Наков
Слободен софтвер Македонија.More information about the Ossm-members mailing list