[Ossm-members] GNOME 2.18, на македонски.

Арангел Ангов ufo at linux.net.mk
Wed Mar 7 23:23:17 UTC 2007


GNOME 2.18 повторно е целосно преведен на македонски јазик благодарение
на напорната работата на еден од најмалите преведувачки тимови во цел
проект за превод на GNOME. Тие што користат GNOME на македонски, частете
го Јове пиво, јас само помагав кога имав слободно време овојпат.

Можете да го инстсалирате последниот билд на GNOME Live CD -
http://www.rpath.org/rbuilder/project/foresight/release?id=5402

или пак да компајлирате со помош на jhbuild.

Упатство за jhbuild на Ubuntu:
http://live.gnome.org/JhbuildOnUbuntu#head-cca917a5237f012a28dd45ff12b49c20945a04aa

Пријавувајте грешки на http://bugs.softver.org.mk во категоријата GNOME.
Статистиката е тука: http://l10n.gnome.org/languages/mk/gnome-2-18

Фали уште некој стринг од Glade, ако се пријавува некој да помогне нека
пише. Се на се највеќе е потребна помош околу пријавување на грешки во
преводот.

-- 
Арангел




More information about the Ossm-members mailing list