[Ossm-members] Sunbird на македонски

Ivan Stoev i_stoev at mt.net.mk
Mon Mar 26 15:51:36 UTC 2007


Новица Наков wrote:
>> а во sunbird-mk ги ставив jar датетеките ако сака некој да ми види до
>> кај сум па (уште подобро) и да ми укаже на грешките. Помош е добродојдена!
> 
> Кај има превод за симнување?
> 
Извини, мислев се подразбира... sunbird-mk е всушност:
http://www.lehigh.edu/~ivs209/sunbird-mk/

>> Веќе спомнав, тестирано е на 0.6а, треба да се прати превод за 0.5, па
>> се надевам некој ќе може да ми помогне да симнам 0.5 преку CVS дека јас
>> не успеав да најдам како.
> 
> А ти што преведуваше? jar-ови? 

Не. Јас преведував од CVS. Го собрав l10n/mk, креирав локале за Sunbird
во l10n/mk/calendar од en-US локалето, и преведував со Mozilla
Translator. Потоа го компјалирав Sunbird со
ac_add_options --enable-ui-locale=mk
во датотеката .mozconfig

Jar е крајниот „локале“ продукт што се дистрибуира со бинарните 
датотеки. Ако имаш Sunbird 0.6a, може слободно да ги копираш двете jar 
датотеки во %инсталациона патека на sunbird%/chrome
и со некоја locale switcher екстензија за Sunbird да го смениш локалето 
во mk. Исто така jar е zip архива, така да може слободно да ја отвориш и 
да ги прелистуваш преводите.

Целото mk локале, потребно за да се изгради Sunbird од CVS може да се 
најде во:
http://www.lehigh.edu/~ivs209/sunbird-mk/mk.zip

Иван
More information about the Ossm-members mailing list