[Ossm-members] Sunbird на македонски

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Tue Mar 27 12:18:17 UTC 2007


> Отворив нова нишка дека насловот е сепак посодветен од „Речник на
> термини“. Значи Sunbird е речиси преведен на македонски, треба да се
> допреведе инсталерот и да се поправат грешки.

excelent

> Веќе спомнав, тестирано е на 0.6а, треба да се прати превод за 0.5, па
> се надевам некој ќе може да ми помогне да симнам 0.5 преку CVS дека јас
> не успеав да најдам како.

кога правиш cvs checkout треба да го ставиш tag-от (или branch),
на пр. '-r MOZILLA_1_8_BRANCH' ja симиња последната firefox-2.0.0.x верзија 
(без -r го симиња trunk, т.е. Fx-3.0а) ... мислам има и тагови 
FIREFOX_2.0.0.1, т.е. за точната верзија...

Така да, треба да го најдеш точниот tag за тој branch.> И бидејќи времето за праќање се ближи би сакал да прашам што понатаму...
> Треба да се пратат на Дамјан или? Дамјане, кај си ти? :)

еве сум... сега ќе проверам што/како да се upload-ира.. ќе има заебанции тука 
со факинг CVS-ата на mozilla


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

Hi! I'm a .signature virus! copy me into your .signature file to help me 
spread!More information about the Ossm-members mailing list