[Ossm-members] Fwd: Отворен повик за јавна расправа

Novica Nakov novica at bagra.org
Thu Mar 29 13:49:15 UTC 2007----------  Oригинална порака  ----------

Subject: Отворен повик за јавна расправа
Date: четврток 29. март 2007 15:44
From: "Dusan Mijatovic" <dule at mtc.gov.mk>
To: novica at bagra.org,

Почитувани,
Дозволете да Ве информираме дека Mинистерството за транспорт и врски во
 соработка со приватниот и граѓанскиот сектор, како и со сите релевантни
 државни институции, постапувајќи согласно Законот за електронски комуникации
 подготви Предлог текст на Националната стратегија за развој на електронските
 комуникации со информатички технологии. Текстот е објавен на web страната не
 Министерството за транспорт и врски  www.mtc.gov.mk .

Во насока на транспарентност при донесувањето на оваа стратегија, во петок
 30.03.2007 година, со почеток во 10:30h во Хотел Континентал ќе се одржи
 отворена Јавна расправа во однос на  Националната стратегија за развој на
 електронските комуникации со информатички технологии, на која сите
 заинтересирани страни се поканети да присуствуваат и да даваат свои
 коментари, забелешки и предлози по однос на текстот. Конструктивните
 забелешки ќе бидат вградени во текстот, кој понатаму ќе биде доставен на
 усвојување од страна на Владата на Република Македнонија.Однапред Ви благодариме за соработката.

Со почит,

Министерство за транспорт и врски

Република Македонија

-------------------------------------------------------

-- 
Новица

Магарето можеш со сила да го донесеш до река,
ама не можеш со сила да го натераш да пие вода.More information about the Ossm-members mailing list