[Ossm-members] Kako da postavam monitor mode na wifi karticka

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Wed May 23 22:07:27 UTC 2007


> Ne znam, ne go biva, da ne znaete nekoja druga programa kako aircrack ,
> koja ne bara monitor mod.

ndiswrapper не подржува monitor mode, тоа е ограничување на фактот што не се 
native драјверите и на самите windows драјвери.

без monitor mode не можеш да ги фаќаш пакетите што шетаат низ етерот и не 
можеш да кракуваш мрежи anyway.

мој совет, земи си intel wireless картичка или atheros евентуално.

-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list