[Ossm-members] дворак на македонски

Новица Наков novica at bagra.org
Mon Nov 12 19:18:18 UTC 2007


горниот фајл оди во
/usr/share/X11/xkb/symbols/mk

во /usr/share/X11/xkb/symbols.dir се допишува
--p----- a------- mk(dvorak)

соодтветни информации за тоа дека постои mk dvorak додававме и во:
/usr/share/X11/xkb/rules/xorg.lst
/usr/share/X11/xkb/rules/xorg
иако може не треба во двете. :-)

-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !More information about the Ossm-members mailing list