[Ossm-members] Идеи за СЗ 2.03

Stojance Dimitrovski sdimitrovski at gmail.com
Mon Oct 15 10:36:03 UTC 2007


Хелоу,

Незнам колку има планови за следното (2.03) СподелиЗнаење, ама јас имам
идеја и планирам да ја кажам.

Вака:

Нели би било добро да се направи нешто како Ubuntu Gusty (Gutsy) +
Gibbon Release Party, само не толку Party - Party туку чисто онака во
духот на СподелиЗнаење само по-Убунту 7.10 ориентирано. До сега Убунту
7.10 треба да има многу нови опции, како Гном 2.20, Compiz Fusion по
дифолт, таа алатката за повеќе монитори итн. Секако, може да се
покажуваат и другите *buntu-а: Kubuntu, Ubuntu Studio, Xubuntu...

Ако неможе на ФЕИТ можеби ќе може во Точка...

Идејава ми дојде кога гледав на викито на убунту за кои се ќе прават
Убунту рилис партија, па видов Хрватска и Србија (иако сепак нема дата
ставено).. зашто не и ние. :)

А мислам и дека ако дознаат тие луѓето кои се интересираа за убунту на
SFD2007 ќе им биде исто така мило како што им беше и за SFD. :)

anyway ова е само идеја. :)

Поздрав,

СтојанЧе (хммм поврзаност со тој Че) Димитровски :)
More information about the Ossm-members mailing list