[Ossm-members] Стринг во наутилус

Jovan Naumovski jove.mk at gmail.com
Fri Sep 7 23:47:47 UTC 2007


Здраво,

во наутилус има вакво нешто: кога се копира една датотека во иста папка
неколку пати, имињата на новите датотеки се вакви: датотека
(копија).file, датотека (друга копија).file, датотека (3-та
копија).file, датотека (4-та копија), ...., ** датотека (7-та
копија).file, датотека (8-та копија).file**....итн итн

Како што забележувате, во англискиот јазик наставката за редните броеви
од 4-9 е иста - „th“, но во македонскиот за 7 и 8 е различна. Прашав
мејлинг листата за превод на GNOME дали други тимови имале сличен
проблем и ми одговорија дека српскиот преведувачки тим го решиле со
точка. Значи не со наставка (5-та копија), туку со (5. копија). Дали и
кај нас може тоа така да се реши?

Јован.
More information about the Ossm-members mailing list