[Ossm-members] Firefox3 .. мк.wikipedia или en.wikipedia

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Sun Apr 6 17:48:30 UTC 2008


On Sunday 06 April 2008 19:34:32 Дамјан Георгиевски wrote:
> > > +1 за македонската, нема поента англиската да се става, како ќе ја
> > > популизираме и напуние македонската ако ја фураме англиската?
> >
> > и јас сум за википедија на македонски.
>
> ок, овде е муабетот
> https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=425113


+<ShortName>Wikipedia (Македонска)</ShortName>
+<Description>Википедија, слободната енциклопедија</Description>

Зошто во ShortName стои „Wikipedia“, а во Description „Википедија“?
Мој предлог „Википедија“ и на двете места

Поздрав Боби


More information about the Ossm-members mailing list