[Ossm-members] Treneri

DZvonko Nikolov dzvonko at yahoo.com
Sun Apr 13 18:42:42 UTC 2008


Почитувани членови на ОССМ,

Сакам да ве известам и воедно
побарам помош.
Сакам да ве известам дека во
тек е еден проект во кој
учествуваат:
- општина Струмица (Република
Македонија)
- општина Аксиос (Република
Грција)
- Европска Агенција за
Реконструкција (ЕАР)

Во рамките на проектот треба
да се формира Институт за
Применета 
ТеÑ
нологија
(Institute for Applied Technology - IAT) кој ќе
продуцира програмери. 
Јас сум
надлежен за наставата (Training
Manager) и за тренерите. Сакаме да

почнеме со
Јава програмирање. Затоа ми
требаат добри Јава
програмери за тренери 
(предавачи)
бидејки помалку ќе биде
теорија, а повеќето од
времето ќе биде практична 
работа
(која, реално, им треба на
сите). Проектот трае една
година, но 
плановите се за
продолжување на работата и по
завршувањето на проектот и
проширување со нови
теÑ
нологии како C++, C#, .Net, итн.

http://www.strumica.gov.mk/html/MKD/v_04_2008_2.asp

Наставата почнува на 19.05.2008,
се одвива во Струмица во
простории 
определени
за таа намена, наставата во
една сесија се одвива во
траење од 4 месеци, 
во време
од 14.00-18.00, од понеделник до
петок, со пауза од 2 недели во
Јули. 
Просторијата
е опремена со 20 компјутери за
20 слушатели, broadband интернет
врска, 2 
сервери,
принтери, проектори и тн.

Слушатели се:
- невработени (имаат предност)
- вработени лица
- дипломирани или студенти од
теÑ
ничките струки
(ПМФ-информатика, ФЕИТ и сл.)
на кои им недостасува
теорија, а најмногу пракса
- други лица кои сакаат да
станат програмери и зад кои
стои
некоја институција или фирма.

Сите треба да имаат минимум
познавања од програмирање,
воглавно високо 
образувани лица.

Сите кои ќе ја завршат
обуката, ќе добијат понуда за
работа во 
програмерска фирма
или во фирма на програмерска
позиција.

За почеток ми требаат тренери
за Јава (или C#) основно до
средно ниво.
Тренерите треба да се
сериозни и стручни со
практични знаења бидејки ќе
има многу програмирање.

Имам долгогодишно искуство
како предавач, но немам некое
практично 
познавање
од Јава или C# за таква намена.
Би сакал некој од заедницава
да биде 
предавач,
за да може и идејата за
слободен софтвер да се
проширува и промовира.

Од заедницава примаме и
слушатели. Ако има
заинтересирани за слушатели,
може да се јавите на 034/340 659,
070/661 088 или на iat at strumica.gov.mk

Ако има заинтересирани за
тренери, може да ме
контактирате мене, Ð
вонко, на:
076/434 678 или на dzvonko at yahoo.com,
dzvonko.nikolov at strumica.gov.mk

Јас стојам на располагање за
контакт. Флексибилен сум и
околу многу точки
би можеле да се договориме.
Планирам на 17.04.2008 да бидам во
Скопје, така
да би можеле и лично да се
видиме и да продискутираме.

Во секој случај, стоиме на
располагање.

Поздрав

Ð
вонко Николов
Training Manager
Institute of Applied Technology
__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam?  Yahoo! Mail has the best spam protection around 
http://mail.yahoo.com More information about the Ossm-members mailing list