[Ossm-members] Treneri

QBox qbox2xxx at gmail.com
Sun Apr 13 20:36:39 UTC 2008


ups.... jas sum protiv samo zatoa sto ucestvuva grcka ostina, firma ili sto
i da e......

2008/4/13 DZvonko Nikolov <dzvonko at gmail.com>:

> Почитувани членови на ОССМ,
>
> Сакам да ве известам и воедно побарам помош.
> Сакам да ве известам дека во тек е еден проект во кој учествуваат:
> - општина Струмица (Република Македонија)
> - општина Аксиос (Република Грција)
> - Европска Агенција за Реконструкција (ЕАР)
>
> Во рамките на проектот треба да се формира Институт за Применета
> Технологија
> (Institute for Applied Technology - IAT) кој ќе продуцира програмери.
> Јас сум
> надлежен за наставата (Training Manager) и за тренерите. Сакаме да
> почнеме со
> Јава програмирање. Затоа ми требаат добри Јава програмери за тренери
> (предавачи)
> бидејки помалку ќе биде теорија, а повеќето од времето ќе биде практична
> работа
> (која, реално, им треба на сите). Проектот трае една година, но
> плановите се за
> продолжување на работата и по завршувањето на проектот и проширување со
> нови
> технологии како C++, C#, .Net, итн.
>
> http://www.strumica.gov.mk/html/MKD/v_04_2008_2.asp
>
> Наставата почнува на 19.05.2008, се одвива во Струмица во простории
> определени
> за таа намена, наставата во една сесија се одвива во траење од 4 месеци,
> во време
> од 14.00-18.00, од понеделник до петок, со пауза од 2 недели во Јули.
> Просторијата
> е опремена со 20 компјутери за 20 слушатели, broadband интернет врска, 2
> сервери,
> принтери, проектори и тн.
>
> Слушатели се:
> - невработени (имаат предност)
> - вработени лица
> - дипломирани или студенти од техничките струки
> (ПМФ-информатика, ФЕИТ и сл.) на кои им недостасува
> теорија, а најмногу пракса
> - други лица кои сакаат да станат програмери и зад кои стои
> некоја институција или фирма.
>
> Сите треба да имаат минимум познавања од програмирање, воглавно високо
> образувани лица.
>
> Сите кои ќе ја завршат обуката, ќе добијат понуда за работа во
> програмерска фирма
> или во фирма на програмерска позиција.
>
> За почеток ми требаат тренери за Јава (или C#) основно до средно ниво.
> Тренерите треба да се сериозни и стручни со практични знаења бидејки ќе
> има многу програмирање.
>
> Имам долгогодишно искуство како предавач, но немам некое практично
> познавање
> од Јава или C# за таква намена. Би сакал некој од заедницава да биде
> предавач,
> за да може и идејата за слободен софтвер да се проширува и промовира.
>
> Од заедницава примаме и слушатели. Ако има заинтересирани за слушатели,
> може да се јавите на 034/340 659, 070/661 088 или на iat at strumica.gov.mk
>
> Ако има заинтересирани за тренери, може да ме контактирате мене, Ѕвонко,
> на:
> 076/434 678 или на dzvonko at yahoo.com, dzvonko.nikolov at strumica.gov.mk
>
> Јас стојам на располагање за контакт. Флексибилен сум и околу многу точки
> би можеле да се договориме. Планирам на 17.04.2008 да бидам во Скопје,
> така
> да би можеле и лично да се видиме и да продискутираме.
>
> Во секој случај, стоиме на располагање.
>
> Поздрав
>
> Ѕвонко Николов
> Training Manager
> Institute of Applied Technology
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20080413/c6a947fd/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list