[Ossm-members] Treneri

Kliment Simoncev simoncev at genrepsoft.com
Sun Apr 13 21:39:02 UTC 2008


+1 za QBox,  ..... kako i da e mozhe mail-ot da se preprati na
http://groups.google.com/group/jugmk - toa e Java user group na Makedonija ,
tamu ima dosta programeri, ako na grcite ne im smeta imeto ....
klime

2008/4/13 QBox <qbox2xxx at gmail.com>:

> ups.... jas sum protiv samo zatoa sto ucestvuva grcka ostina, firma ili
> sto i da e......
>
> 2008/4/13 DZvonko Nikolov <dzvonko at gmail.com>:
>
> Почитувани членови на ОССМ,
> >
> > Сакам да ве известам и воедно побарам помош.
> > Сакам да ве известам дека во тек е еден проект во кој учествуваат:
> > - општина Струмица (Република Македонија)
> > - општина Аксиос (Република Грција)
> > - Европска Агенција за Реконструкција (ЕАР)
> >
> > Во рамките на проектот треба да се формира Институт за Применета
> > Технологија
> > (Institute for Applied Technology - IAT) кој ќе продуцира програмери.
> > Јас сум
> > надлежен за наставата (Training Manager) и за тренерите. Сакаме да
> > почнеме со
> > Јава програмирање. Затоа ми требаат добри Јава програмери за тренери
> > (предавачи)
> > бидејки помалку ќе биде теорија, а повеќето од времето ќе биде практична
> > работа
> > (која, реално, им треба на сите). Проектот трае една година, но
> > плановите се за
> > продолжување на работата и по завршувањето на проектот и проширување со
> > нови
> > технологии како C++, C#, .Net, итн.
> >
> > http://www.strumica.gov.mk/html/MKD/v_04_2008_2.asp
> >
> > Наставата почнува на 19.05.2008, се одвива во Струмица во простории
> > определени
> > за таа намена, наставата во една сесија се одвива во траење од 4 месеци,
> > во време
> > од 14.00-18.00, од понеделник до петок, со пауза од 2 недели во Јули.
> > Просторијата
> > е опремена со 20 компјутери за 20 слушатели, broadband интернет врска, 2
> > сервери,
> > принтери, проектори и тн.
> >
> > Слушатели се:
> > - невработени (имаат предност)
> > - вработени лица
> > - дипломирани или студенти од техничките струки
> > (ПМФ-информатика, ФЕИТ и сл.) на кои им недостасува
> > теорија, а најмногу пракса
> > - други лица кои сакаат да станат програмери и зад кои стои
> > некоја институција или фирма.
> >
> > Сите треба да имаат минимум познавања од програмирање, воглавно високо
> > образувани лица.
> >
> > Сите кои ќе ја завршат обуката, ќе добијат понуда за работа во
> > програмерска фирма
> > или во фирма на програмерска позиција.
> >
> > За почеток ми требаат тренери за Јава (или C#) основно до средно ниво.
> > Тренерите треба да се сериозни и стручни со практични знаења бидејки ќе
> > има многу програмирање.
> >
> > Имам долгогодишно искуство како предавач, но немам некое практично
> > познавање
> > од Јава или C# за таква намена. Би сакал некој од заедницава да биде
> > предавач,
> > за да може и идејата за слободен софтвер да се проширува и промовира.
> >
> > Од заедницава примаме и слушатели. Ако има заинтересирани за слушатели,
> > може да се јавите на 034/340 659, 070/661 088 или на iat at strumica.gov.mk
> >
> > Ако има заинтересирани за тренери, може да ме контактирате мене, Ѕвонко,
> > на:
> > 076/434 678 или на dzvonko at yahoo.com, dzvonko.nikolov at strumica.gov.mk
> >
> > Јас стојам на располагање за контакт. Флексибилен сум и околу многу
> > точки
> > би можеле да се договориме. Планирам на 17.04.2008 да бидам во Скопје,
> > така
> > да би можеле и лично да се видиме и да продискутираме.
> >
> > Во секој случај, стоиме на располагање.
> >
> > Поздрав
> >
> > Ѕвонко Николов
> > Training Manager
> > Institute of Applied Technology
> > _______________________________________________
> > Ossm-members mailing list
> > Ossm-members at hedona.on.net.mk
> > http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
> >
>
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20080413/4ea78b8a/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list