[Ossm-members] String freeze for Sunbird/Lightning 0.8 approaching

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Thu Jan 24 00:49:38 UTC 2008


> Дамјан а да правиме едно сподели знаење за мозила преводи во сабота/недела?

јес да јас сум out-of-the-loop со сите алатки .. али уствари добра е 
идејава .. да направиме еден sprint или BOF¹ да видиме до каде е работата.

Коклку знам, постојат 4 опции:
 - користење на vim, grep и сл
 - користење на mozilla translator ²
 - користење на translate toolkit + pootle ³
 - друго? 


¹ BOF, Birds of Feather 
http://en.wikipedia.org/wiki/Birds_of_a_Feather_%28computing%29
² (не можам да најдам линк до последната верзија сега)
³ http://translate.sourceforge.net/wiki/toolkit/moz2po


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list