[Ossm-members] Сподели знаење оваа сабота?

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Tue Jul 1 12:17:19 UTC 2008


Ќе има ли, и планира ли некој да оди?

Има еден дечко проблем со поврзување на интернет со Ubuntu (pppoe), па
ако има некој да му кажеме да дојде да му се реши проблемот.

http://ubuntu.linux.net.mk/forum/viewtopic.php?f=5&t=32&p=281#p281

Имам направено една проста скрипта што се го вчитува pppoe модулот при
најава во GNOME и автоматски го врзува компјутерот на интернет. Планирам
да ја поставам на форумот кај и да е. Но ова не му го решава проблемот
на дечково, а без да видам искрено појма немам што може да е.
-- 
Арангел
[w:ufo.linux.net.mk]
[e/j:ufo at linux.net.mk]
[i:arangel @ FreeNode]
More information about the Ossm-members mailing list