[Ossm-members] И во линукс можело..

Aleksandar Josifoski josifoski2 at gmail.com
Mon Jul 7 20:07:07 UTC 2008


Дамјан Георгиевски wrote:
>
>
> Youtube од скоро подржува HD видеа, т.е. со поголема резолуција 

http://www.youtube.com/watch?v=bKYxsZ8MNao
Во обична верзија најдобар квалитет очигледно дава на 320х240

recordMyDesktop 0.3.6 нема подршка за шорткат за пауза па инсталирав од 
сорс кодот најновата 0.3.7.
Снимав со овие опции:
recordmydesktop -o /home/aleksandardt/Desktop/out.ogv -x 400 -y 200 
-width 320 -height 240 --follow-mouse  -channels 1 --no-frame -delay 5 
--no-sound
Мислам дека дава пристојни видеа. Треба да се припази за максимален 
квалитет да нема одсечни потези со глушецот. Недостатокот е сепак 
320х240! (ако може да се нарече така)More information about the Ossm-members mailing list