[Ossm-members] Новости во школството

Aleksandar Josifoski josifoski2 at gmail.com
Tue Jul 22 14:43:54 UTC 2008


Денес поминав во гимназија Ј.Б.Тито - Скопје. Компјутерите во скоро сите 
училници се наместени. На серверите е инсталиран локализиран едубунту 
kernel 2.6.20-15. Еден сервер опслужува 6 или 5 клиенти. На серверите 
има combo dvdrom/cd режач. За професорите има посебен компјутер, сервер. 
На секој клиент како терминал приметив дека има покрај влез за 
тастатура, глушец, монитор и мрежа и излез за слушалки.
Со мојот нокиа 6680 направив кратко видео на една училница (бр.7)
http://www.youtube.com/watch?v=QHy49WWLUUM
и еден сервер со неколку клиенти
http://www.youtube.com/watch?v=c6menNIOo6g

Сите реформи кои се случуваат во школството ги поздравувам!More information about the Ossm-members mailing list