[Ossm-members] FIY: USAID/PEP тендер за локализација на слободен софтвер

Зоран Димовски zoki.dimovski at gmail.com
Mon Jun 2 02:01:26 UTC 2008


> Не, не ни е тоа идејата, не се секирај....
> Фино е да имаме инсајдер, за да го запознаеме противникот подобро ;)
> Чисто како заедница да знаеме  што не чека и што да правиме.

2с.мк мислам дека направи клучна грешка. Според моето мислење ако
2с.мк се одлучило да оди на тендерот во соработка со некоја фирма би
го добила тендерот. Овие проблеми кои се јавуваат во самиот тендер се
должи на тоа што некој седнал напишал нешто а не знае што точно
напишал а и кој знае пред колку време го напишал, но очигледно е дека
не бил доволно запознаен со оваа проблематика.

Проблемите можеле да се решат и тоа на многу лесен начин а тоа е
дококлу 2с.мк со фирмата соработничка го добие тендерот. И искрено
кажано сите проблеми кои 2с.мк ги наведува, можеле да се решат
отпосле.
Донекаде се согласувам со одлуката на 2с.мк да не учествува, но сметам
дека тоа не е начинот да реши ова прашање.

Чомбе, не сите инсајдери се противници ;) ами токму спротивното.


Поздрав, Зоки.


More information about the Ossm-members mailing list