[Ossm-members] Ubuntu 8.04.1 remaster.мк

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Sun Sep 28 16:22:37 UTC 2008


На пет, 2008-09-26 во 16:18 +0200, Georgi Stanojevski напиша:
> За нашево ремастер цеде не треба да биде повеќејазично и слично, ќе го
> направиме да биде на македонски. Само евентуално кирилица не пробав
> дали работи или треба некои пачеви и слично.

Ги додадов сите кодеци и го избилдав имиџот уште еднаш.

Еве некои од промените на кои што ги направив:
- Среден проблемот со позадината (поставена е истата што се користи и
како splash екран во GRUB)
- Додадени кодеци за видео, аудио итн (ubuntu-restricted-extras)
- Додадено македонското Ubuntu огледало заедно со коментар
во /etc/apt/sources.list
- Додадени додатни теми и позадини (GTK, Metacity, GDM...)
- Totem-gstreamer заменет со Totem-xine (според моето досегашно искуство
Totem-xine е боље)
- Стандарден корисник и лозинка: ubuntu (и двете)

Тестирано е живото цд како и инсталацијата, и двете функционираат и го
подигнуваат системот како што треба.

Од додатоциве тестирав само flash и работи, останува да тестирам видео и
аудио.

Со слушнав со Миша, и се договоривме утре да се собереме некаде попладне
за да го поделиме имиџот заедно со ДВД-иња за да изрежеме се до
четврток-петок.

Зборев и со Би и и испратив инфо за флаерот/каверот за цд-то.

Тоа е тоа валјда за сега. Штом ќе се осигурам дека се е во ред со аудио
и видео ќе пишам повторно.

ПС За собирот утре, 19:00 во Точка (алтернатива Клуб на новинари).
-- 
Арангел
[w:ufo.linux.net.mk]
[e/j:ufo at linux.net.mk]
[i:arangel @ FreeNode]
More information about the Ossm-members mailing list