[2s.mk-friends] Џабер со google apps сервисот на лугола

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Mon Dec 14 13:12:46 UTC 2009


> > Дали може да се користи google apps сервисот на лугола за џабер chat ?
> > kopete не дава грешки при поврзување но конактите што ги додавам не
> > гледаат дека сум ги додал
> 
> Јас еднаш пробав можеше само имаше некој друг проблем со примањето на
> пораки кога некој ти пиши.
 
 dig _xmpp-server._tcp.lugola.net srv

не дава резултат, не е подесен DNS-от како треба.

Споредете со

 dig _xmpp-server._tcp.bagra.net.mk srv

исто и
http://www.google.com/support/a/bin/answer.py?hl=en&answer=34143


-- 
дамјан ((( http://damjan.softver.org.mk/ )))

"Debugging is twice as hard as writing the code in the first place.
Therefore, if you write the code as cleverly as possible, you are,
by definition, not smart enough to debug it." - Brian W. Kernighan


More information about the Ossm-members mailing list