[Ossm-members] Steal this movie trial на СК

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Thu Feb 19 12:51:43 UTC 2009


Мислам дека е добро време да го оживееме Сподели кино пак за прикажување
на Steal this movie trial. Се работи за апдејтирана верзија од првите
два дела на филмот со вклучени снимки од интервјуата на основачите не
The Pirate Bay со полицијата после упадот на полицијата во дата центарот
на TPB.

Повеќе информации како и торентот можете да ги најдете тука:
http://stealthisfilm.com/trial/

Во Шведска во тек е судењето на основачите на TPB. На страната на
обвинителската клупа седат Microsoft, Sony, Electronic Arts и слични,
претставувани од IPFI - баш поради тоа што се случува во Шведска
предлагам да се собереме да го гледаме филмот и да размениме идеи за тоа
како би можеле да делуваме ние од тука. Постојат повеќе начини да се
помогне, еден е директни донации, потоа донации за автобусот на pirate
bay кој што ќе тргнува од Белград до Стокхолм и ќе служи како прес
центар за pirate bay низ сите поголеми европски градови што му се на
пат. Треба да проверам ако уште не е тргнат или ако има опција да им
платиме бензин да го донесат и до тука ете една идеја за организирање на
мал настан.

Еве неколку работи за кои што можеме да се распрашаме и да размислиме во
наредниве неколку дена:
- Да се распрашаме за простор? Во Точка веројатно нема да може, но
секако да прашаме. Во клуб на новинари приметив дека имаат голем LCD
телевизор па може сигурно да се врзе со лаптоп и таму да се прикажува.
- Други идеи за простор за проекција?
- Други идеи за делување за поддршка на TPB?

--- додај тука ----

Ме интересира само дали има луѓе заинтересирани да се спроведе вакво
нешто? Не за друго пишувам на листава, тука и би требало да бидат. :)

Поздрав,
-- 
:Арангел Ангов:
:ufo at linux.net.mk:
:jabber:xmpp:пошта:блог:

More information about the Ossm-members mailing list