[Ossm-members] Апертиум на GSOC

Ivica Dimitrijev palifra at gmail.com
Sat Mar 28 21:05:09 UTC 2009


Почитувани,
поголемиот дел од заедницата која ја следи ова листа знае што значи GSOC и како функцинира.
Google нуди 4.500$ стипендија за студенти кои ќе работат на некој од избраните проекти со отворен код.
Поевеќе тука:
google-summer-of-code.googlecode.com/files/gsoc2009flyer_macedonian.pdf
и тука:
http://socghop.appspot.com/org/show/google/gsoc2009/apertium
Апертиум годинава е избран како проект учесник на GSOC.

Студентите заинтересирани за Машински третман на јазици слободно нека го контактираат francis.tyers at gmail.com
Да напоменам дека пријавените студенти не мора да бидат само студенти на некој од информатичките факултети туку и 
може да се студенти на факлутетот „Блаже Конески“.

Еве дел од идеите на кои може да се работи:
http://wiki.apertium.org/wiki/Ideas_for_Google_Summer_of_Code

Со почит,
Ивица ДимитријевMore information about the Ossm-members mailing list