[2s.mk-friends] Хаклаб 2010

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Fri Jan 1 14:09:20 UTC 2010


Краткорочно:

Кога ќе го отвараме Хаклабот 2010-ва?
2, 9, 16-ти? - тоа се саботи, терминот за Сподели Знаење ... или некој 
понеделник


Долгорочно (ќе цитирам):
Доаѓа она време од годината кога мора да се занимаваме малку со формалности 
како собрание и сл.

Мислам дека тоа е добра прилика да го прошириме разговорот и да видиме што 
направивме до сега со хаклабот. Стама рече дека има некои податоци, па јас би 
да објавиме и јавно што е резултатот од нашето досегашно работење.

Исто така, можеби треба да седнеме со арт-институт да видиме тие што мислат по 
пола година работа.

Други идеи?


пс.
Освен тие луѓе кои редовно доаѓаат во Хаклабот, има некој друг кој е 
заинтересиран да види што се случува таму, или да помогне, или да предложи 
некоја активност?


-- 
дамјан ((( http://damjan.softver.org.mk/ )))

Religion ends and philosophy begins, 
just as alchemy ends and chemistry begins 
and astrology ends, and astronomy begins.


More information about the Ossm-members mailing list