[2s.mk-friends] Радиокомуникации

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Fri Oct 15 17:31:44 UTC 2010


  Во саботава може да презентирам/зборам за радио комуникации, малку 
историја, радио бранови (што се тоа, типови модулација), радио 
аматерство, зошто радио комуникациите се темели на секоја модерна 
комуникација етц...

Доколку има проектор (или пак vnc ? :) ) би можел да го објаснам 
дизајнот и концептот на еден радио-аматерски уред - блок шема и 
електронска шема кој што моментално го изработувам.

Доколку некој друг има нешто идеја нека додади :)
More information about the Ossm-members mailing list