[2s.mk-friends] Arch mirror

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Sun Apr 3 14:25:57 UTC 2011


Сакаме да праиме македонски Arch mirror.

Процесот е објаснет тука:
https://wiki.archlinux.org/index.php/DeveloperWiki:NewMirrors

Потребни се околу 35G простор и некоја организација која што би го
примила серверот кај нив, некој што нема проблеми со бендвит, како на
пример интернет провајдер.

Машини иаме нешо у КИКА али ништо што може да се користи одма без да
се докупат ствари, а 2 хард диска од по 160G може да зееме со наши
пари за да напраиме RAID1.

Ако некој сака да помогне:
- ни требаат 2 x нови hdd по 160GB
- машина, би завршила работа и некоја постара
- 1G ram at least?
- фирма што би го земала серверот кај нив и би ни го пуштила вентилот

Уште нешто:
- за администрацијата би се грижеле сами преку SSH
- после иницијалниот 35G rsync не би требало да има поголемо влечење
во толку краток период бидејќи ќе sync-аме пакети како што доаѓаат

Ако мислите дека можете да помогнете пишете одговор или пингајте ме директно.
-- 
Арангел
xmpp/mail
ufo \o/ linux.net.mk
http://blog.spodeli.org


More information about the Ossm-members mailing list