[2s.mk-friends] КИКА: просторија

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Mon Aug 29 17:38:00 UTC 2011


-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

Денес бев да го проверам просторот над стара Точка, на Илинденска
веднаш до влада. Се работи за простор од 60м2, три соби (кујна со мало
собиче, една соба колку онаа што ја имаме сега во КИКА и уште една
помала) - се на се +20 квадрати реално.

Предноста е што има веце со када, кујна со шпорет, две соби (едната е
голема колку големата што ја имаме сега + уште една помала).

Еве некои слики:
https://picasaweb.google.com/105856714226540976575/82911?authkey=Gv1sRgCLuNtc3Bg7yRogE#5646301966556979394

Местото дефинитивно треба да се реновира малце (минимум да се искречи)
али мислам дека тоа нема да ни биде проблем.

Цената е 180 евра + некој данок, вкупно 200 евра месечно + струја вода
колку што трошиме.

Првиот месец се плаќа 50% од киријата за агенцијата што посредува.
Греење нема.

Значи за оние што не се во тек - просторот што го имаме моментално има
нерегулиран статус и не знаеме до кога ќе може да останеме таму, можно
е да останеме уште долго, можно е утре да не замолат да напуштиме.
Дополнителен проблем е што почнаа да доаѓаат повеќе луѓе па понекогаш
не не собира сите во едната соба.

За да го земеме ова ни треба комитмент од 10 луѓе кои што би плаќале
по 20-25 евра месечно. Па ако има такви пријавете се тука.

Просторот е на втор спрат а целата куќа ја користат невладини
организации и фирми и нема да биде проблем да остануваме до касно и
сл. Во дворот има ограда каде што можат да се оставаат точаци а
паркинг нема колку што знам тоа е free-for-all од позади таму.
- -- 
Арангел
xmpp/mail
ufo \o/ linux.net.mk
http://blog.spodeli.org
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.4.11 (GNU/Linux)
Comment: Using GnuPG with Mozilla - http://enigmail.mozdev.org/

iQEcBAEBAgAGBQJOW854AAoJEOJshBPknjYKotUH/1LhRfHwBEx71HOmcXfM4b1N
n9RxzyuCzOT3A3wtL/arEo8BqjqnaC4YPHRhI/N7e7bx2h0HsKk0FlZrTXvIVgjG
Jxlly0ZoyZ9bYbHmcVmGuD5sygg1nRsipXwUvRQjr9VY/O40Xaxs5SccfOCYKj97
LJAucDlSUMqlFUBdmrhisMilsot8u2jsQ50vmR/3Yed9rTnIbNW1MuPGs7Dkaq+7
1DfRudQSHnqWHuQqExeNsrrAUvdhYRQrIymziq89sUw9vk6YOSYfcrD77hASyQUc
yR5jKWses2lX60WhykaASCU6QHJ/rld2mZNn/U23blfKePOxyztG6ksl4dBombs=
=BuQ/
-----END PGP SIGNATURE-----More information about the Ossm-members mailing list