[2s.mk-friends] LED Cube

Kliment Simoncev simoncev at genrepsoft.com
Fri Jan 14 17:26:40 UTC 2011


Budjetot mi deluva ok. Vie najdobro znaete dali Aurduuino e adekvaten,
megjutoa mene mi izgleda privlechno ona shto go predlaga Jovan , a mozhnost
za kreativni aplikacii so Arduino i PC u kombinacija

2011/1/14 Aleks <aleks at slobodensoftver.org.mk>

>  Буџетот би се дефинирал тогаш когаш ќе најдеме цени за компонентите од
> каде што сакаме да ги земеме. Логиката може да се набави и од македонија,
> проблемот би останал за 512-те (+50) *дифузирани* лед диоди. Сѐ на се се
> надевам дека буџетот нема да надмаши 100 (и нешто) евра.
>
> Околу ардуиното, да имаме 3 ардуина во КИКА но доколку ги искористиме нив
> тие веќе нема да може да ги користиме на друго место. Можеме да го испржиме
> ардуино bootloader-от на AtMega32u2 што веќе ги имаме набавено или пак да
> набавиме некој AtMega328P/168P и да го искористиме тој со изрежен
> bootloader. Еден од проблемите кој што би се јавил е во програмирањето на
> комуникацијата помеѓу компјутерот и ардуиното каде што треба да има
> временско зависна комуникација.
>
>
> On 01/14/2011 09:23 AM, Kliment Simoncev wrote:
>
> Interesen proekt. GENREP bi mozhel da pomogne okolu finansiranjeto na
> potrebniot hardware (samo treba barem priblizhno da go definirame budjetot).
> Moj predlog bi bil ova da se raboti so Arduino, za toa imame i eden zemeno,
> a neiskoristeno.
>
>  Jas  (Klime) se spremam odamna da dojdam vo hack lab, ama sekogash
> nedostasuva vreme. Kje gledam na narednata sredba (verojatno sledniot
> chetvrtok, kolku shto znam ) da dojdam.
>
>  Mozhe da me kontaktirate na tel 3071167 ili mob: 075/285843
>
>  poz,
> Kliment Simoncev
>
> 2011/1/14 Aleks <aleks at slobodensoftver.org.mk>
>
>> Оние кои што доаѓаат знаат, оние кои што не, незнаат. Одлучивме да правиме
>> LED Cube. Повеќе на http://wiki.lugola.net/Хаклаб/Проекти/LED_Cube<http://wiki.lugola.net/%D0%A5%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B1/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8/LED_Cube>
>>
>> Секој што мисли дека може да помогне со средства/хардвер/време(за
>> составува) нека каже :)
>>
>> --
>> Aleksandar (Aleks) Lazarov
>> - Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information
>> Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal
>> Processing
>> - Member of the Free Software Macedonia Organization
>> - Ham Radio operator (Z32AL)
>> - GNU/Linux user.
>>
>> _______________________________________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>>
>
>
>
> --
> Kliment Simoncev
>
> +389 2 3071167
> +389 75 285843
> simoncev at gmail.com
> simoncev at genrepsoft.com
> www.genrepsoft.com
>
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing listOssm-members at lists.softver.org.mkhttp://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
>
>
> --
> Aleksandar (Aleks) Lazarov
> - Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal Processing
> - Member of the Free Software Macedonia Organization
> - Ham Radio operator (Z32AL)
> - GNU/Linux user.
>
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
>


-- 
Kliment Simoncev

+389 2 3071167
+389 75 285843
simoncev at gmail.com
simoncev at genrepsoft.com
www.genrepsoft.com
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20110114/3fcdd065/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list