[2s.mk-friends] Палистерски очи

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Sat Jun 4 15:21:57 UTC 2011


Идејата беше да се соберем сите од КИКА (ако има заинтересирани луѓе и
од други градови секако) и да се качиме до пелистер кај што би можеле
да преспиеме во планинарскиот дом и да искористиме еден ден за неколку
дискусии (без компјутери) поврзнани со хакерската култура, слободниот
софтвер и улогата на хакерите во општеството.

Значи не некакви технички презентации и сл пошто тоа го имаме и повеќе
од доволно во КИКА - муабетот е да се соберат луѓето да се видат и да
се дружат и да разговараат за работи кои што обично не се теми на
муабет (за жал) на редовните средби во КИКА.

Ако има заинтересирани луѓе пријавете се тука, би можеле да одиме
последниот или претпоследниот викенд од јуни со воз (18-19-20 јун или
24-25-26 јун).
-- 
Арангел
xmpp/mail
ufo \o/ linux.net.mk
http://blog.spodeli.org


More information about the Ossm-members mailing list