[2s.mk-friends] просторија за КИКА (нова нишка)

Misha Popovikj popmisa at gmail.com
Thu Oct 27 16:42:23 UTC 2011


Јас и Алекс денес бевме да видиме повеќе детали околу просторот на ул.
Варшавска во населба Тафталиџе.

Според некој претходен начелен договор, бевме спремни да се договориме
за овој простор со условот тој да може да биде изнајмен на пократко
време. Меѓутоа, сопственичката на просторот побара минималното траење
на договорот да биде една година.

Незнам за другите, но тој услов не одговара за состојбата во која што
сме. Таа состојба е дека бараме (и најверојатно најдовме) партнерска
организација со која ќе можеме, со здружени капацитети да обезбедиме
поголем и поатрактивен простор. Во моментов заедно со Метаморфозис се
обидуваме да најдеме таков простор. Нив им треба демо простор за
презентација на нивната работа и тоа мислам дека добро се вклопува со
дел од темите со кои ние се занимаваме во КИКА.

Идејата со просторот на ул. Варшавска беше тој да биде привремена локација.

Според мене, договор од една година можеме да потпишеме дури откако ќе
се исцрпат сите опции вклучително и горенаведената опција со
партнерска организација.

-- 
Misha Popovikj
http://stream.kiberkotle.net


More information about the Ossm-members mailing list