[2s.mk-friends] Локализирање на We Make It

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Tue Sep 11 19:55:08 UTC 2012


*We Make It* е кит за електроника кој што содржи ардуино и компоненти за 
изработка на 20 експерименти со нив.

Проектот се работи во соработка на 3 организации - КИКА од МК, FLOSSK од 
Косово и OpenLabs од Албанија.

Првата алфа верзија на китот беше успешно промовирана на SFK12 
конференцијата во Приштина минатиот викенд.

Потребни се луѓе кои би ја превеле документацијата за китот од Англиски 
на Македонски. Документацијата е сеуште во изработка, но за 2-3 недели 
ќе биде целата завршена.

Дали има некој што би се нафатил на ова ?

-- 
Aleksandar (Aleks) Lazarov
- Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal Processing
- Member of the Free Software Macedonia Organization
- Ham Radio operator (Z32AL)
- GNU/Linux user.
More information about the Ossm-members mailing list