[2s.mk-friends] 20 години Debian

Georgi Stanojevski glisha at gmail.com
Mon Aug 12 13:29:30 UTC 2013


On 09.8.2013 14:17, "Arangel Angov" <ufo at linux.net.mk> wrote:

>
http://www.debian.org/News/2013/20130809?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook&utm_campaign=debian-news
>
> добра прилика да се собереме во хаклаб или некоја од локалните кафанчина

> предлози?

Јас во Хаклаб би слушал некоја 15 минутна презентација за Дебиан, да не
читам на википедиа:
- Историја
- Како функционира Дебиан (Debian social contract)
- Release циклусот.
- Дebian разлики со Ubuntu/Mint и другите...
- .mk mirror
- Macedonia, Republic of во Debian installer
...

После тоа кафана не е на одмет, ќе частат тие што имаат Debian на лаптоп.

> -----BEGIN PGP SIGNATURE-----

Додека си тука во Хаклаб организирај Вовед во PGP и key signing party.

-- 
Glisha
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20130812/72267b52/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list