[2s.mk-friends] 30 godini gnu i mk tekstovi na gnu.org

Novica Nakov novica at on.net.mk
Tue Oct 1 08:20:00 UTC 2013


За оние кои не знаат деновиве е 30 години од почетокот на 
ГНУ проектот.

https://gnu.org/gnu30/gnu30.html

Малку барав некои рефенци на нивниот сајт за текстови на 
македонски, дали нешто е преведено и слично и најдов дека 
манифестот на ГНУ е преведен:
https://www.gnu.org/gnu/manifesto.mk.html

Ако не е проблем кој и да го ма пристапот до gnu.org за 
преводи може да додаде уште 2 текста што ги имаме 
преведено, но не се на gnu.org:

https://www.gnu.org/philosophy/when_free_software_isnt_practically_better.html 
e http://novica.duoscindo.net/node/555

и

https://www.gnu.org/education/edu-schools.html e 
http://www.bagra.org/node/1075

-- ннвц


More information about the Ossm-members mailing list