[2s.mk-friends] Редовен состанок на Слободен Софтвер Македонија

novica novica at on.net.mk
Thu Oct 17 06:49:30 UTC 2013


Штета што немаше доволно луѓе вчера.

На следниот состанок на 2с.мк / Хаклаб предлагам да се стави точка на
дневен ред за тоа дали / како хаклабот може да се приклучи на mozilla
spaces (https://www.mozilla.org/en-US/about/mozilla-spaces/)

На кратко, mozillaspaces е нова програма на mozilla за која тие имаат
определено некој буџет. Целта е формирање на комјунити физички простори
каде заинтересираните ќе можат да се собираат за работа теми повразани
со мисијата на mozilla - the open web.

Од тоа што до сега се знае просторот не мора да биде брендиран во
mozilla стил, ниту пак мора да има исклучиво содржина за mozilla и
нејзините производи. Ќе треба сепак да има некоја програма што ќе
соодветствува на мисијата.

Размислете за ова, прашајте ако има нешто. Планот нивен е да има набрзо
отворање на вакви места. Ако сме заинтересирани би требало да бидеме
подготвени.


-- 
ннвц


More information about the Ossm-members mailing list