[2s.mk-friends] [Презентација] Слободен софтвер се бори женски

Ana Risteska a.risteska at gmail.com
Thu Feb 27 08:26:08 UTC 2014


Здраво,

по повод овогодинешните Women Outreach <http://gnome.org/opw/> и Google
Summer of Code 2014<http://www.google-melange.com/gsoc/homepage/google/gsoc2014>програми,
слично како
и минатата година, со Бори се женски
<https://www.facebook.com/BoriSeZenski>би сакале да направиме пак
таква презентација на програмите
во Хаклаб.

Еве го настанот од минатата година:
https://www.facebook.com/events/542172925817327/

Бидејќи за Outreach програмата е пријавувањето е до 19. март, дали ќе може
во
*понеделник, 3. март,*
веројатно околу 19ч. да се убациме во програмата наместо Прва помош и да
презентираме? Или во
вторник?

Ова е уште една можност за промоција на хаклабот како позитивен пример за
простор каде мажите и
жените заедно активно соработуваат и споделуваат знаење (како што сме
пишале и во настанот) :)

Што велите?

Поздрав и фала во името на БСЖ,
Ана
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20140227/0a87beb2/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list