[2s.mk-friends] Global Day of Coderetreat 2015 - Skopje, Macedonia

Dalibor Nasevic dalibor.nasevic at gmail.com
Fri Nov 13 08:05:56 UTC 2015


Здраво на сите,

Мало потсетување: Global Day of Coderetreat е утре, Сабота со почеток во 9
часот во Endava.

Ако има некој заинтересиран во последен момент, страницата за регистрација
е:
http://coderetreat.org/events/global-day-of-coderetreat-2015-skopje-macedonia

За загревање, Object Calisthenics - 9 steps to better software design:
http://www.cs.helsinki.fi/u/luontola/tdd-2009/ext/ObjectCalisthenics.pdf

Се гледаме :)


2015-10-28 10:38 GMT+01:00 Dalibor Nasevic <dalibor.nasevic at gmail.com>:

> Здраво на сите!
>
> Global Day of Coderetreat повторно во Македонија по јубилеен, петти пат!
> Уште еден ден на кој ќе можеме да се дружиме и вежбаме ОО дизајн на
> софтвер. Настанот ќе се случи на 14ти Ноември 2015 со почеток во 9 часот во
> просториите на Endava кои се воедно и наши спонзори годинава.
>
> За повеќе информации и регистрација повелете на следниов линк:
>
>
> http://coderetreat.org/events/global-day-of-coderetreat-2015-skopje-macedonia
>
> Како вообичаено, настанот е од отворен карактер и бесплатен за учество.
> Потребно е само да дојдете со ваш лаптоп и ентузијазам да го поминете денот
> со останатите програмери во запознавање и применување на eXtreme
> Programming практики како: Simple design, Test Driven Development,
> Refactoring, Pair programming, Coding standards, Collective ownership, итн,
> без секојдневниот работен притисок дека нешто мора да се заврши и постави
> во продукција, туку со фокус на вежбање и споделување искуство и знаење.
>
> Се гледаме,
>
> Далибор
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20151113/8bdb0e2e/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list