[2s.mk-friends] TEDxBASSalon - “Open Data & the Hacking movement”

Nikolco Gosev gosev_nikolco at yahoo.com
Wed Sep 23 12:59:50 UTC 2015


Здраво на сите,

Би сакал да ве поканам на петтиот TEDxBASSalon на тема: “Open Data & the
Hacking movement” при што целта ќе биде споделување на успешни примери за
искористување на отворените податоци(open data), едуцирање на учесниците за
предностите на „граѓанското хакирање“, отворениот пристап на информации и
хакирањето како алатка за решавање на нашите секојдневни и општествени
проблеми.

Повеќе информации можете да погледнете на фан страната и на евентот, каде
што ги објавивме и почесните гости(експертите):
https://www.facebook.com/events/517001188463390/

Покрај тоа што процесот за аплицирање заврши, слободни се уште 3 места и
доколку некој е заинтересиран за присуство нека ме извести директно на мејл.

Поздрав,
Николчо
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20150923/f0c03e42/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list