[2s.mk-friends] 2016 - финансии - хаклаб

Damjan Georgievski gdamjan at gmail.com
Thu Mar 30 14:03:02 UTC 2017


На последниот состанок на 2смк (слободен софтвер) се договоривме да
напишам извештај за финансиите на организацијата, кои најмногу се
однесуваат на хаклабот.

Ваква е работата од 1.1.2016 до 31.12.2016:

вкупно одлеани од сметка се 187031 денари

парите се потрошени за кирија (+данок): 12915 + 1076
13991 * 12 = 167892
а остатокот за пропратни трошоци за банката и сметководство


вкупно пристигнати пари на сметка се 150000 денари
5 луѓе плаќале редовно (месец по месец или одеднаш по 10 или 20евра)
неколку други уплаќале повремено
и има две донации од Кејтаро и IWM networks


Дополнително на ова, од кеш пари се платени
47700 денари за сметки за струја, и
4460 за вода и смет


што значи, трошоците се ~240000 денари

-- 
damjan


More information about the Ossm-members mailing list