Здраво,<br>
<br>
И јас имам сличен проблем: <br>
Инсталирав Slack 10 со KDE 3.2  ги ставив преводите во<br>
/usr/share/locale/mk<br>
и следно требаше да изберам<br>
"Control Center -> Regionality -> Country and Language -> Add Language ->Македонски"<br>
арно ама од македонски ни траг. кога ќе кликнам add language гледам
само English US. Како да додадам македонски во таа листа. Пробав и на
логирање да изберам македонски јазик и КДЕ ама и тоа не пали.<br>
ГНОМЕот работи ок.<br><br>
Друг проблем ми е менувањето на тастатурата од мк во анг. Никако да го
наместам да менува од тастатура.... ги пробав сите комбинации од
whitepaper-от се гледа дека прави нешто (свети лед диодата и сл) али не
ми менува кодна табела..<br>
<br>
btw. ќе може ли некој да ми го прати UniCyr_8x16 фонтот за конзола. Го барав на нет али не го најдов :(<br>
<br>
Да не го превел некој Drupal-от 4.6 ??<br>
<br>
ПОЗДРАВ, Чомбе<br>