On 8/7/05, <b class="gmail_sendername">Дамјан</b> <<a href="mailto:penguinista@mail.net.mk">penguinista@mail.net.mk</a>> wrote:
<div><span class="gmail_quote"></span><div> </div><br><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;"><br>абе ти ја прочита пораката на која reply-уваш???
</blockquote><div><br>
ок извини, не се нервирај :)<br>
 <br>
</div><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">што ти вика кога ќе напишеш "locale"</blockquote><div><br>
локалето и преводот е ок.<br>
Средив се, фала ти и тебе и на Владо<br>
<br>
</div></div>
Сега проблемот ми е како да го натерам КДЕ kbd switch-от
тоа програмчето со знаменцето у таскбар да работи ко што треба. Знам
дека ми ги пребришува поставките од xorg.conf, пробав преку Contol
Ceter -> Keyboaрd Layout да ги изберам истите работи што се вклучени
од xorg.conf али пак нејќе. Сега не го вклучувам да работи, без него се
е ок, само што немам знамеце у таскбар.<br>

<br>

ПОЗДРАВ, Чомбе