On 2/14/06, <b class="gmail_sendername">Aleksandar Balalovski</b> <<a href="mailto:aleksandar.balalovski@gmail.com">aleksandar.balalovski@gmail.com</a>> wrote:<div><span class="gmail_quote"></span><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
<br>> Треба да гледаш со друг програм и зависи кој линукс го користиш баце.<br>> Автоматски во новите кернели треба да ти ја најде тв картичката и да ти<br>> даде слика и ИР. Само го конфигурира, само треба да го вклучиш во
<br>> конфигурацијата на линуксот. Пробај со друга тв алатка, на пример MythTV<br>> кај мене автоматски го најде далинското и сеа ми работи. Финта, нели!<br><br>_Далечинското_ ти работи без Lirc ?<br>
</blockquote></div><br>
Јас веќе имав дискусија околу конфигурирање на далечинско за ТВ картица
и не можев да ги направам да работат сите копчиња. И остана проблемот
да го чекам новиот Xorg. Сега за сега нема конечна верзија излезено,
башка и го користам на Ubuntu Drapper Drake (и тоа е тест верзија) и
проблемот не ми се реши сам... А нормално и има и нов кернел. Ај ...
останува да чекам конечните верзии да излезат па тогаш да видам... А
некако конфигурација на Lirc не ми беше у план ради тоа што не ми е
уствари проблем што сите копчиња не ми работат. Сега за сега ме служат
тие што работат.<br>
До колку некој има било какви за целосната подршка на далечински управувачи под новите кернели и Xorg, нека пише за помош.<br>
Поздрав<br>