<br><br><div><span class="gmail_quote">On 8/23/06, <b class="gmail_sendername">Jovan Kostovski</b> <<a href="mailto:chombium@gmail.com">chombium@gmail.com</a>> wrote:</span><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
Здраво,<br><br>Јас го тестирав и на 2.0.3 и на 2.0.4 се работи добро.<br><br>1) Пробај да го смениш името на датотеката во mk.mo, макаршто мислам<br>дека тоа нема<br>    да помогне...<br><br>2) Пробај стави некоја друга тема
<br><br>3) Отвори ги датотеките од темата и види дали стринговите што треба да<br>бидат преведени се со<br><?php _e("NEKOJ_STRING")?><br>ако стрингот е како прарамеетар од некоја функција тогаш треба да се
<br>стави со 2 со долни црти (ова е кај бројот на коментари во index.php)<br>func(__("NEKOJ STRING"))<br><br>ПОЗДРАВ, Чомбе</blockquote><div><br> <br>Ок средив. Фала на предлозите но сепак ова е „хјуман ерор" :-) изгледа дека очите ме лажат да си кажам право. Значи јас сум го ставил преводот mk_MK.po а не го направив .mo па така се извунувам поради мојата грешка. Дали оти стареам и не можам да ги забалежувам работите како што треба :-) НЕ, сигурно ми било нешто друго хахаха.
<br><br>Поздрав, Зоки.<br></div></div>