On 8/28/06, <b class="gmail_sendername">Jovan Petrov</b> <<a href="mailto:jpetrov@gmail.com">jpetrov@gmail.com</a>> wrote:<div><span class="gmail_quote"></span><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
<div>Една преписка на мојот блог ме натера да го инсталирам повторно АбиВорд на македонски под Виндоус (на неколку машини) за да проверам зошто мислев дека нема превод. Сепак сум бил во право дека нешто не е ок. Ве молам кој е задолжен да го провери енкодингот:
<br><br><a href="http://img246.imageshack.us/img246/3821/abiwordmkbu8.jpg" target="_blank" onclick="return top.js.OpenExtLink(window,event,this)">http://img246.imageshack.us/img246/3821/abiwordmkbu8.jpg</a></div></blockquote>
<div><br><br>Само што го инсталирав Abiword 2.4.5 на Windows XP со Service Pack 2 и работи океј, без никакви посебни подесувања.<br><br>Уште некој да го проба и да сподели искусто, па да утврдиме каде е проблемот?<br></div>
<br><br><br>--<br>Стојмир<br></div>