Веќе инсталирав мандрива на едниот компјутер кој е за да го испробаат. Ова ми е втора адвокатска канцеларија, али нема везе.<br>Значи функционира Интернет, ОпенОфис - во замена за М. Офис (отвараат ворд документи), има тв-картица која нормално ја конфигурирав и си работи, pdf- обрасци кои ги добиваат од министерства или фирми што нормално можат да ги пополнат и мрежа која нема "вируси" (хаха му елесна ;])  и  такви некои симпл работи....
<br><br>Проблемот е што во Win. има еден софтвер за нов layout на тастатура која што ја реконфигурираш за секој фонт или слично. Си правиш свои дугмиња просто кажано. Е сеа нив им требаат да се исти од тие со куцача машина пред "НОЕ" дека се Hard Core :P. 
<br>Е и тоа се неколку букви и карактери како (ч, ќ, ш, ѓ, ж, ѕ, з и сл.) и куцаат во Macedonian.ttf фонт. И тоа е тоа.<br>Дали има некој начин каков и да е, дека уште тој проблем ми остана. Што ми е криво што неам време да барам преку недела, треба во среда најкасно четврток да го инсталирам и на другите компјутер (три) за да работат дека има се свиѓа, а плус и лиценца фри се што сеа 2007 (од сигурни извори на владата) ќе има зачестена инспекција во фирмите за дали користите легален софтвер. 
<br><br>Тоа е тоа, фала батки! <br><br>Поздрав<br>