За проектот за УНДП проектниот менаџер Тоше Мишевски,<br>бара луѓе кои што сакаат да држат работилници  на следниве теми.<br><br>1.Introduction to FOSS<br>2.Licenses and functioning of the FOSS community<br>3.Comparative presentation of applications on Linux and Windows
<br>4. Development environments and tools for Linux<br>5. FOSS resources on the Internet<br><br>Еден човек може да предава и повеќе од една тема.<br><br>Работилниците се одржуваат во 5 градови во Македонија, Прилеп, Струга, Скопје, Тетово и Штип.
<br>На секоја работилница ќе има и интернет приклучок, превозот го обезбедува УНДП, и  секоја тема трае
<br>45 мин, предавачот треба да спреми презентација во odt формат :). Работилниците почнуваат од 15 февруари.<br><br>Цената за една тема е 50 евра по 5 града =250 евра по човек. <br>Исплатата би била преку Авторска Агенција на Македонија директно со изведувачите.
<br><br>Заинтересираните може да  се пријават на следнава адреса <a href="mailto:tose.misevski@undp.org" target="_blank" onclick="return top.js.OpenExtLink(window,event,this)">
tose.misevski@undp.org</a> до <br>Петок 19 јануари, со испраќање на CV на македонски или англиски.<br><br>Понатаму за сите активности во врска со работилниците заинтересираните <br>си контактираат со г. Мишевски и ќе си склучат договори со УНДП.
<br><br>Поздрав,<br>Игор<br>