Ми се зезна M$ Windows-от во обид да направам Linux ext3 партиција за да инсталирам Ubuntu.<br>Пробав да направам repair, ама несака! Остана опцијата да преформатирам се', ама имам многу битни податоци кои несмеам да ги изгубам.
<br>Од Глиша земав CD со Knoppix и успеав да го стартувам и да извадам некои податоци. Но, приметив дека кириличните фолдери и фајлови воопшто не ги појавува ниту во конзола, ниту во Konqueror. Како да го mount-ирам дискот (sata) за да ги прикаже фолдерите и фајловите со кирилица??? 
<br>Уште поубаво би било некој (ако има таков :-) ) да одвои 30 минути во текот на викендов да ми помогне да го средам лаптопот и конечно да ставам линукс на него.<br clear="all"><br>Поздрав,<br><br><br>Toni Kostov