Ја мислев да иде сето тоа преку словоден софтвер пошто гугал некако с по-слеободен софтвер ориентирани од сите гиганти, земете ја пикаса и сиот нивен софтвер кој е ГНУ (или дали сте слушнале гугл да наплаќа на индивидуалци за некој софтвер) и земете ги и Linux software repositories на гугл. А инаку интересна е веста што им се одзема на анет домајнот па зашто некој да не го искористи. Кога може кабелтел бугарски гугл да има конфигурирано кога ќе утипкаш <a href="http://google.com">google.com</a> да пребацуе на <a href="http://google.com.bg">google.com.bg</a> зашто да не постои македонски гугал подржан од ОССМ. Хиперкоректноста на дискусиите на групава сум ја забележал веќе многу пати и глеам дека нема абер во групава да се прозбори за нешто по субстанцијално освен за UNIX команди и глупи преводи кои не значат ништо во оригинален англиски па камо ли на македонски. Подобро да има македонски гугл сабдомејн него некоја невообичаен уникс базиран софтвер кој ќе го употребуваат луѓе кои не виделе во живот систем заснован на UNIX. <br>
<br><br><br><div><span class="gmail_quote">On 28/02/2008, <b class="gmail_sendername">Marko Doda</b> <<a href="mailto:mark0d0da@gmail.com">mark0d0da@gmail.com</a>> wrote:</span><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
On Thursday 28 February 2008 12:45:22 Toni Kostov wrote:<br> > Во овој случај, само Google може да побара<br> > регистрација на македонскиот домејн. Но, што ќе му е???<br> <br> <br> <br>Мислам дека ќе мора да го купи од Анет инжињеринг, или на суд да го добие<br>
 заради нарушување на TRADEMARK, сеедно тоа е работа на гугл, не на 2с.мк ....<br> <br>_______________________________________________<br> Ossm-members mailing list<br> <a href="mailto:Ossm-members@hedona.on.net.mk">Ossm-members@hedona.on.net.mk</a><br>
 <a href="http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members">http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members</a><br> </blockquote></div><br>