+1 za QBox,  ..... kako i da e mozhe mail-ot da se preprati na <a href="http://groups.google.com/group/jugmk" target="_blank">http://groups.google.com/group/jugmk</a> - toa e Java user group na Makedonija , tamu ima dosta programeri, ako na grcite ne im smeta imeto ....<br>

klime<br><br><div class="gmail_quote">2008/4/13 QBox <<a href="mailto:qbox2xxx@gmail.com">qbox2xxx@gmail.com</a>>:<br><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
ups.... jas sum protiv samo zatoa sto ucestvuva grcka ostina, firma ili sto i da e......<br><br><div class="gmail_quote">2008/4/13 DZvonko Nikolov <<a href="mailto:dzvonko@gmail.com" target="_blank">dzvonko@gmail.com</a>>:<div>
<div></div><div class="Wj3C7c"><br><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
Почитувани членови на ОССМ,<br>
<br>
Сакам да ве известам и воедно побарам помош.<br>
Сакам да ве известам дека во тек е еден проект во кој учествуваат:<br>
- општина Струмица (Република Македонија)<br>
- општина Аксиос (Република Грција)<br>
- Европска Агенција за Реконструкција (ЕАР)<br>
<br>
Во рамките на проектот треба да се формира Институт за Применета<br>
Технологија<br>
(Institute for Applied Technology - IAT) кој ќе продуцира програмери.<br>
Јас сум<br>
надлежен за наставата (Training Manager) и за тренерите. Сакаме да<br>
почнеме со<br>
Јава програмирање. Затоа ми требаат добри Јава програмери за тренери<br>
(предавачи)<br>
бидејки помалку ќе биде теорија, а повеќето од времето ќе биде практична<br>
работа<br>
(која, реално, им треба на сите). Проектот трае една година, но<br>
плановите се за<br>
продолжување на работата и по завршувањето на проектот и проширување со нови<br>
технологии како C++, C#, .Net, итн.<br>
<br>
<a href="http://www.strumica.gov.mk/html/MKD/v_04_2008_2.asp" target="_blank">http://www.strumica.gov.mk/html/MKD/v_04_2008_2.asp</a><br>
<br>
Наставата почнува на 19.05.2008, се одвива во Струмица во простории<br>
определени<br>
за таа намена, наставата во една сесија се одвива во траење од 4 месеци,<br>
во време<br>
од 14.00-18.00, од понеделник до петок, со пауза од 2 недели во Јули.<br>
Просторијата<br>
е опремена со 20 компјутери за 20 слушатели, broadband интернет врска, 2<br>
сервери,<br>
принтери, проектори и тн.<br>
<br>
Слушатели се:<br>
- невработени (имаат предност)<br>
- вработени лица<br>
- дипломирани или студенти од техничките струки<br>
(ПМФ-информатика, ФЕИТ и сл.) на кои им недостасува<br>
теорија, а најмногу пракса<br>
- други лица кои сакаат да станат програмери и зад кои стои<br>
некоја институција или фирма.<br>
<br>
Сите треба да имаат минимум познавања од програмирање, воглавно високо<br>
образувани лица.<br>
<br>
Сите кои ќе ја завршат обуката, ќе добијат понуда за работа во<br>
програмерска фирма<br>
или во фирма на програмерска позиција.<br>
<br>
За почеток ми требаат тренери за Јава (или C#) основно до средно ниво.<br>
Тренерите треба да се сериозни и стручни со практични знаења бидејки ќе<br>
има многу програмирање.<br>
<br>
Имам долгогодишно искуство како предавач, но немам некое практично<br>
познавање<br>
од Јава или C# за таква намена. Би сакал некој од заедницава да биде<br>
предавач,<br>
за да може и идејата за слободен софтвер да се проширува и промовира.<br>
<br>
Од заедницава примаме и слушатели. Ако има заинтересирани за слушатели,<br>
може да се јавите на 034/340 659, 070/661 088 или на <a href="mailto:iat@strumica.gov.mk" target="_blank">iat@strumica.gov.mk</a><br>
<br>
Ако има заинтересирани за тренери, може да ме контактирате мене, Ѕвонко, на:<br>
076/434 678 или на <a href="mailto:dzvonko@yahoo.com" target="_blank">dzvonko@yahoo.com</a>, <a href="mailto:dzvonko.nikolov@strumica.gov.mk" target="_blank">dzvonko.nikolov@strumica.gov.mk</a><br>
<br>
Јас стојам на располагање за контакт. Флексибилен сум и околу многу точки<br>
би можеле да се договориме. Планирам на 17.04.2008 да бидам во Скопје, така<br>
да би можеле и лично да се видиме и да продискутираме.<br>
<br>
Во секој случај, стоиме на располагање.<br>
<br>
Поздрав<br>
<br>
Ѕвонко Николов<br>
Training Manager<br>
Institute of Applied Technology<br>
_______________________________________________<br>
Ossm-members mailing list<br>
<a href="mailto:Ossm-members@hedona.on.net.mk" target="_blank">Ossm-members@hedona.on.net.mk</a><br>
<a href="http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members" target="_blank">http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members</a><br>
</blockquote></div></div></div><br>
<br>_______________________________________________<br>
Ossm-members mailing list<br>
<a href="mailto:Ossm-members@hedona.on.net.mk">Ossm-members@hedona.on.net.mk</a><br>
<a href="http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members" target="_blank">http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members</a><br>
<br></blockquote></div><br>